Triathlondebuten avklarad

« Tillbaka

lördag 14/12/2013

Min satsning mot 2014 tog ordentlig fart under en fin vecka på träningsparadiset Club la Santa på Lanzarote. Där jag förutom löp- och styrketräning även körde några fina orienteringspass samt testade ett triathlonlopp.

Club la Santa på Lanzarote är ett ställe jag kan rekommendera för alla som gillar träning och äventyr. I aktivitetsutbudet ingår bland annat tennisturneringar, yoga, step-pass, spinningpass, löpargrupper, windsurfinginstruktioner, padel-turnering, mtb-turer, aerobics, kajak, x-fit, SUP, boxningsinstruktioner, cykelturer ... dessutom finns det fina omgivningar att bedriva konditionsträning i och en vågsurfingstrand inom löpavstånd.

Sprint på hotellet och simmomentet i triathlontävlingen

Jag hann förutom att testa de flesta aktiviteterna även träna riktigt bra. Nedan finns några små klipp på orienteringspass jag körde på egensnickrad karta..

Sprintkarta på hotellkomplexet

 

Kul men svår brunbildskarta i sluttningen av en vulkan

På grund av andra prioriteringar och mycket arbete under sensommaren och hösten har min aktivitet på hemsidan varit låg. För att summera 2013 så var VM i Finland slutmålet för ett 1,5 år långt orienteringsmål där siktet var inställt på medalj på medeldistansen. Jag kände före tävlingarna att jag hade kapaciteten att slåss om medaljerna. Men det var inte min dag. Kanske var jag för dåligt förberedd på sluttnings- och vägvalsorientering i mkt starkt kuperad terräng.. Efter loppet var besvikelsen stor över att jag inte kunde "flyga fram" i skogen när jag ville det som mest. Där och då fanns det till och med tankar på att sluta landslagskarriären och lämna över till den nya generationen löpare. Men jag knöt näven och bestämde mig för att "flyga fram" på stafetten istället. I en grymt bra laginsats lyckades vi ta silver. En otroligt skön avslutning på just den fasen av mitt liv som orienterare. Nu väntar grundträning inför kommande mål 2014!
Bahar 2014-08-13 10:35:13
But, what banks offer a LOC or credit card with out a PG. I see what reaitl companies do. But, what about actual Visa/MC or LOC? Also, you should add a site to what Leasing Equipment companies offering financing without PG. Just a thought.
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009