På operationsbänken för att ta bort fett, ben och en muskel

« Tillbaka

söndag 03/10/2010

Nu har jag undersökt min häl som jag har haft problem med under året. Det visade sig att en massa "fett" hade fastnat nere i hälen, dessutom hade jag en onödig vadmuskel som irriterat min hälsena och några vassa benbitar. Men det låter värre än det är och snart är jag på fötter igen... :)

Jag var otroligt nöjd med mitt VM och unnade mig en lång vila efteråt. Min förhoppning var att jag skulle kunna vila bort min ömmande häl som har besvärat mig under året. Men efter 4 veckor med något enstaka träningspass var hälens status i princip oförändrad. Då tog jag beslutet att söka hjälp för att undersöka mina problem ordentligt. Jag hade tur och fick i samband med SM i Umeå kontakt med Umeå Sportsmedicine och Håkan Alfredsson som är specialist på senskador. Någon vecka senare låg jag där på operationsbordet med beskedet att det skulle bli två ingrepp i underbenet. Kvällen före hade jag passat på att njuta av att kunna springa fort. Jag befarade att det kune dröja innan jag fick springa igen, därför hade jag valt mina lättaste skor för kvällen löppass som skulle bli det sista på en tid. Även om det smärtade varje steg jag tog så var ändå känslan underbar när jag kunde öka trycket i steget och kroppen svarade. Jag lyfte hälkicken ytterligare och kände mig som självaste Bekele när jag flöt fram på den mörka cykelbanan.. Med denna känsla färskt i minnet låg jag nu på operationsbordet och kände hur foten small mot operationsbänken när Håkan mejslade bort några vassa delar på hälbenet. Det var en väldigt bisarr känsla att någon skar i min häl när jag var vaken men snart nog så var såret ihopsytt igen.

Nu väntar några veckors helvila innan jag kan börja rehabträna igen. Då kommer jag jobba stenhårt för att först och främst kunna uppleva den där härliga känslan av frihet som löpning ger. Och nästa gång jag springer där i full fart på cykelbanan hoppas jag att jag gör det utan smärta...

Ps.

Är det någon som är fundersam vilken vadmuskel som har rykt och hur mycket fett som fastnat i hälen får ni återkomma hit om några dagar. Då har jag förhoppningsvis fått några operationsbilder. Jag kommer även att beskriva mer detaljerat vad som tros ha orsakat mina problem.

Ds.

 
Tangie 2013-01-10 17:49:52
I read your post and wsiehd I'd written it

Nyvaeh 2013-01-10 17:49:51
We need more isnights like this in this thread.

Lisa 2010-10-10 19:09:53
Jag är intresserad av smarriga operationsbilder och detaljer. Det är alltid kul. Sen hoppas jag förstås att operationen blir lyckad för din framtida satsning. Hej då

Annelie B 2010-10-04 16:52:20
Lycka till med din rehab.
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009