EOC 2010 - Bra start men sen tog det stopp

« Tillbaka

måndag 07/06/2010

Inledningen av EM gick som på räls. Två bra kvallopp. Nedan kan du se mina vägval och läsa om finalloppen...

Min första finaltävling på EM var stafetten. Vi var laddade och hade ett mycket starkt lag. Tyvärr lyckades vi inte infria våra förhoppningar om att kämpa om guldet. Jag hade en väldigt bra fysisk dag och om jag lyckats pricka ett riktigt kanonlopp rent tekniskt hade jag kunnat plocka in de viktiga sekunderna som krävdes för att Emil på sista skulle ha en chans att nå guldplatsen. Vi slutade 5:a i en väldigt jämn och tuff stafett, eftersom 2a laget var 4a blev vi utan officiell placering.
Bra inldening men liten sväng till 3a och 4a. På väg till 8an märkte jag att kartan gått sönder över kontrollen så jag såg inte vilken punkt jag skulle ha därav onödig miss. Sen är jag på väg ifatt frankrike innan jag tvekar till två kontroller i tätskog på slutet..
Efter en vilodag var det dags för mitt huvudmål på EM, medeldistansen. Jag hade bra känsla på förhand och fokus på att orientera rätt.
Lugn start till 1:an. Ser att grönt är ok så jag kör rakt till 2a. Ser inte 4a och 6a trots att jag är väldigt nära. Till 7 börjar jag bli trött. Tappar tyvärr till 8. Kortsträckor bra men inte så svåra, Novikov kommer ikapp men missar. Väldigt trött i avslutning och stapplar imål. Tappar från 5e -7e plats på spurten...

Efter "genomklappningen" på slutet var det bara att ladda depåerna inför långfinalen. Jag trodde att jag var återhämtad och skulle kunna göra en stabil insats men jag lyckades inte infria mina förhoppningar och tog totalt slut i värmen.

Lugn start men tyvärr ser jag inte sänkan under sträcket på väg till 3a. Onödig minutmiss. Fortsatt bra till långsträcka men börjar redan bli trött. Är rädd för att gå ner i djupa ravinen med grönt men ändrar mig och springer ändå det vägvalet. Fastnar på några ställen. Här någonstans börjar jag få svårt att fokusera och gör några småmissar, troligen pga värme. Efter mycket vätska samt nedkylning vid bo och varvning kan jag tänka igen men benen är helt slut..

EM var tänkt som ett första avstamp på mästerskapsäsongen och trots att jag inte har gjort några fysiska eller tekniska förberedelser att klara av den hårda, kuperade och täta skog som väntade i Bulgarien lyckades jag prestera flera topp-lopp. Att genomklappningen på långdistansen blev så rejäl hade jag inte väntat mig eftersom jag tränat otroligt bra hela våren men jag får nog inse att jag behöver månader av superställsträning för att klara av värmen som finns nere på kontinenten.

Jag tycker att det är synd att det blir för många tävlingar på ett EM. Det skulle räcka med att köra finaltävlingarna med rejäl vila mellan de olika loppen för det är inte bara jag som har haft problem med tävlingsprogrammet. Det är många som har skadat sig eller tagit helt slut. Jag tror att det skulle bli betydligt mindre tidsdifferenser på avslutande långdistansen om det inte hade varit så många lopp..

Jag är hoppfull inför kommande VM och uppladdningen intensifieras redan på onsdag då vi åker till Trondheim för VM-läger.


 

 
Anthonygef 2017-02-10 09:25:26
No matter how you do it, losing weight is an individual thing. Friends can help you but they can't lose the weight for you. You've got to take charge of your weight loss from the beginning if you want to get serious about losing weight. The following tips will help.
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009