Topp 10 2010 - Vi lyckades

« Tillbaka

torsdag 06/05/2010

Efter en superinsats av alla Hällare i och runt omkring lagen lyckades vi med vår målsättning Topp 10 2010! Tiomila i Finspång var verkligen en härlig laginsats och en trevlig tillställning. Men mitt på slutsträckan var känslan långt ifrån avslappnad...

Efter att ha sett hällendamernas uppvisning under dagen var det lätt att tagga till inför herrkavlen.

Glada Hällentjejer springer in i mål som 5:e lag

 

Min uppgift i laget var att springa den sista sträckan så trots jag är väldigt intresserad av tävlingen och nyfiken på att se hur det går för laget på de första sträckorna tvingade jag mig själv att sova istället för att se starten.. Min uppgift handlade om att förvalta läget jag fått av övriga löpare.

Mitt i den djupaste sömnen ringer plötsligt en telefon. Någon stans i drömmarna förstår jag att det är min telefon och att den är i rummet intill. Halvt sovande stapplar jag fram till telefonen och lyssnar vad som har hänt, ligger tidsschemat fel? har jag försovit mig? Det visar sig att min fru har missat att jag brukar sova mitt i natten, speciellt dagen före jag skall gå upp kl 4:50 för att springa en 17 km sista sträcka i 10-mila. Förvånat utbrister hon "Sover du?" hon ville bara tala om att Oscar Carlborg har gjort ett bra lopp och tar in på täten... Om det brukar vara många tankar i huvudet en 10-mila natt så var det inte färre nu, undrar om Algers får en bra klunga på långa natten? Jag bestämde mig för att sova vidare och det var nog tur för mitt under min djupa sömn så går Hällen för en kort stund upp i topp. Vid växlingen på den 4:e sträckan.

När jag väl stigit upp kollar jag liveresultaten och greppar läget, vi har häng på 10:e platsen och samtliga i laget gör jätteinsatser. Jag utför mina förberedande rutiner och går igenom loppets taktik för mig själv. Min taktik handlar i första hand om att göra ett stabilt orienteringslopp, vad övriga löpare gör spelar inte någon roll förrän vid de sista kontrollerna. Det är lätt att försöka förivra sig och tänka man-man löpning i ett för tidigt skede och tappa värdefull tid mot övriga lag. När det väl är dags för mig att bege mig ut i skogen gör jag det som 11:e lag med ett par minuter fram. Hur läget är bakåt har jag inte någon aning om.

Inledningen av loppet går bra. Jag får kontrollerna direkt och väljer att springa en del runt. Snart känner jag att benen inte riktigt har vaknat på den bästa sidan just i dag och inser att det bara är till att kämpa. Partier jag normalt sett enkelt flyter igenom som mossar, hyggen och små höjder får jag idag kämpa igenom för att hålla farten uppe. In mot varvning hör jag att jag har häng på 10:e platsen. Jag kramar ut de sista krafterna ur benen och när jag kommer in mot mål möts jag av Hällarna med orden: "Vi blir 10:a!!".

Det känns fantastiskt att vi lyckats med vår tuffa målsättning. Genom hårt arbete, många engagerade ideellt arbetande ledare i Hällen har vi skapat en miljö där alla kan utveckla sin talang efter sina egna förutsättningar och motivation. 5 st i laget var med och kom 2 gånger 3:a på ungdomens 10-mila och 3 i laget var med och segrade i U 10-mila för 12 år sedan.

Det är både kul och utvecklande för en hel klubb att förädla egna talanger och att skapa en trivsam miljö.

Stolta herrrar har nått Hällens klart bästa placering någonsin.

 
Inga kommentarer till detta inlägg ännu.

Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009