Nybörjare igen

« Tillbaka

söndag 17/01/2010

Under veckoslutet har jag testat på hur det känns att vara nybörjare. Först kände jag mig som bambi på hal is när vi åkte på tunna isar i skärgården. I söndags gjorde jag tävlingsdebut i skidor iklädd Ålberga GIF:s vackra tävlingstrikå

Under fredagen gjorde jag en rejäl skridskotur tillsammans med två rutinerade långfärdsskridskoskrinnare. Vi avverkade närmare 7 mil på isen mellan Horn och Studsvik. Ofta långt ut i skärgården då den is som frust tidigt var snöbeklädd. Det var en väldigt spännande upplevelse att känna hur isen svallar under mig när jag åker...

Det är verkligen något jag kan rekommendera men tänk på att det alltid gäller att sätta säkerheten först och att de som guidade mig genom turen är mycket rutinerade!

Nedan ser du rutten vi åkte tillsammans med några foton. GPS-klockan kunde endast lagra ca 3.5 h åkning så första halvan av rutten har jag ritat in manuellt.

Turen blir lite snirklig för att vi sökte de nyaste isarna som ibland inte var åkbara..

 

 

 

Fint frostiga träd ute i skärgården

 

Drop ut på isen då det var öppet vatten nära land. Som tur var slapp jag bada denna gång.

 

 

Vi åker på svallisar och skymtar havsörnar längre fram
Dryga 7 timmar efter att vi steg på isen i Horn avslutade vi vår färd vid studsviks brygga. Förhoppningsvis blir det fler tillfällen att åka i vinter.

Dagens skidtävling var spännande. Vi var några Hällare som vågade dra på oss Ålberga GIF:s skidtrikåer och utmana skidåkarna. Efter Martins succé i världscupen hade vi extra start självförtroende före start. Själv så märkte jag ganska snart att det trots allt är skillnad på skidåkning och löpning, speciellt när skidspecialisterna flyger förbi på de lättåkta partierna. Kul var det i alla fall!

Visst är vi vackra!?

 
Kicki 2010-01-19 11:53:17
Bäva månde de sörmländska skidåkarna den dag Ålberga kan ställa upp med ett vallateam som inte själva skall åka. Då kan du ha bättre glid än med två år gammalt paraffin, Peter!

Emma 2010-01-18 18:48:37
Kul att se bilder. Följer gärna med och åker långfärdsskidskor någon gång men jag är för feg för att åka på havet. Slottsdammen kanske funkar;)

Henke 2010-01-18 12:48:17
Härliga bilder frånm skridskoturen! Jag är inte ett dugg avundsjuk...

Linnea 2010-01-18 11:54:45
Träningsvärk???

micke l 2010-01-18 10:59:07
tack för att du ställde upp i stafetten det betyder mycket för dom yngre åkarna (även för dom äldre)
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009