WOC 2009 - Guldvittring, förvåning, tårar och glädjerush

« Tillbaka

fredag 21/08/2009

Stafetten blev en känslomässig berg och dalbana. Det växlade från att ha guldvittring med 20-talet minuter kvar av sistasträckan till stor förvåning när tättrion saknades vid tv-kontrollen. När jag sedan fick höra att Martin var skadad var oron stor innan jag fick det glädjande beskedet att Martin efter omständigheterna mådde bra.

Gänget samlat runt Martin

 

VM-stafetten blev en underlig tävling. Såhär i efterhand känns tävlingen inte så viktig men det kommer ändå några tankar från själva tävlingen.

På förhand var vi väldigt laddade i det svenska laget. Vi ville verkligen bjuda upp de tunga favoritlagen, Schweiz, Ryssland och Frankrike, till dans. Och visst började tävlingen bra. David startade bra och var drivande i andraklungan. In till växling var David 11:a drygt minuten efter. Jag ville verkligen göra ett topplopp efter det mediokra medeldistansloppet. Jag kände mig stark och kunde tillsammans med Tjeckien och Frankrike avancera ifrån en stor klunga och skapa en andraklunga efter ledande Ryssland. Ut på sistasträckan gick Frankrike och Ryssland ut först. Martin gick ut ca 1 minut efter. Det syntes direkt att Martin var het just denna dag. Han plockade tidigt in tid och var efter halva loppet uppe i en klar ledning. Men guldvittringen vändes snart till förvåning när vi ser Schweiz passera TV-kontrollen som första lag, att samtliga 4 lag som låg före Schweiz hade missat kändes orimligt. Jag blev orolig att någon hade skadat sig och när Anders Nordberg kommer mot varvningskontrollen och istället för att stämpla springer vidare till funktionärer för att sedan vända upp i skogen förstår jag att något har hänt.

Det var några väldigt jobbiga och ovissa minuter innan vi får beskedet att Martin är på väg till sjukhus men mår ok. Lättad och glad rusar jag till den svenska hejarklacken för att ge det glada beskedet. Känslan är fantastisk och tankarna på medaljer är långt borta. För vad är en medalj värt i ett sådant läge egentligen?

När sedan de tre hjältarna Thierry G, Anders Nordberg och Michael Smola i samlad trupp fortsätter mot mål får de mycket välförtjänt stående ovationer när de passerar varvningskontrollen. Jag kan bara säga ett stort tack till dessa fantastiskt stora idrottsmän som inte tvekar på att hjälpa en medtävlare i nöd. Det känns skönt att tävla i en idrott med sådana fantastiska medtävlare.

Senare på kvällen åkte gänget till Martin för att prata och äta guldklumpar. Martin mår bra och vi i svenska laget ser fram emot att få bjuda på en stafettshow med bättre slut nästa gång tillfälle ges.

Nu skall jag ladda om för söndagens långdistans, det kommer att bli riktigt kul!Dell 2011-04-24 11:26:48
IJWTS wow! Why can't I think of thngis like that?

Johanna G 2009-08-22 20:31:14
Vilka tjusiga GULDgrabbar! Ni är så bra. Lycka till imorgon. Krya på dig Martin. Anneli>>Än så länge har jag väl inte glömt något hos er:)

Annelie B 2009-08-22 18:05:08
Lycka till på lången. Vi är nu på hemmaplan. Resan gick bra o Johanna skötte sig.

Mattias 2009-08-22 08:52:46
Spring för martin nu på söndag, Lycka till och plocka hem medaljen som försvan igår nu på lången istället.

Namn 2009-08-22 00:45:51
Tack för reportage och Lycka till imorgon!!!

sf 2009-08-22 00:08:05
wow. blir alldeles rörd över hur ni alla agerat idag, samt ert positiva tänkade. lycka till imorgon, nu är du uppvärmd.
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009