VM-uppladdningen - Precamp i Ungern

« Tillbaka

måndag 03/08/2009

Nu är jag i slutfasen av min VM-uppladdning. Den sista finslipningen av fysiken och tekniken görs i relevant terräng nära tävlingsområdena i Ungern.

Perioden efter World Games har jag kört på med ganska mycket träning och försöka köra så många backpass som möjligt utan att bli allt för sliten i låren. Dagarna före precampen körde jag alternativträning för att börja lägret med fräscha ben.

Precampens upplägg var att ha relevanta träningar på samtliga VM-distanser. Ibland körde vi tillsammans med andra nationer.

Första träningen hade vi direkt efter resan från Sverige. Det var en medelrelevant träning på en bana som några nationer tidigare har använt för VM-tester. Träningen kom att bli väldigt lärorik för mig eftersom jag gjorde en hel del misstag. Även om mörkret som kom ganska fort försvårade orienteringen så fick jag några detaljer att tänka på inför kommande träningar. Rutten från träningen ser du nedan.

Medeldistansträning

 Dagen efter fick jag en chans att genomföra ett bättre medeldistanslopp där jag justerade min teknik efter gårdagens lärdomar.

På eftermiddagen åkte vi runt hela bergsmassivet vid Miscolc i hopp om att försöka hitta en genväg över berget. Tyvärr lyckades vi inte ta oss förbi igenbommade vägar trots ihärdiga övertalningsförsök när vi träffade en Tysk med VIP-pass till skogsreservatet. Väl på plats mötte vi unik terräng med utsikt mot området där stafetten och medeldistansen skall gå.

Medelrelevant terräng
Utsikt mot medelskogarna
Långdistansgenrepet körde vi på en gammal tävlingsbana som arrangerades för ca en vecka sedan. Kroppen kändes ok trots en del träning. Jag genomförde loppet på ett bra och stabilt sätt så det känns fint inför VM-tävlingarna. Min rutt kommer senare..

På eftermiddagen stod "picknick" och bergsbestigning på programmet. Ordet "picknick" tolkades lite olika av oss i truppen. Vi hade utsikt mot bergsområdet där långdistansen kommer att avgöras.

Så glad blir jag när jag äntligen når matsäcken..

 

Gänget njuter med långdistansskogarna i bakgrunden

 

Martin fick någon sorts höjdsjuka och bad om att få en melon på huvudet

 

Dalgången från sidan

 

Stenhård armbrytning nere i dalgången

 

 

 

 

 


 
Tynne 2009-08-07 20:26:44
KÖÖÖÖÖR NUU IDOLEN!

Bo Lindgren 2009-08-07 09:13:35
Jätteroligt att läsa, jag följer med spänning och förbön!

Björn C 2009-08-05 21:27:17
Ni ser ut att ha det bra! Bra upplägg, kör hårt på VM.

Tomas 2009-08-05 10:48:27
Kul läsning! Ska bli spännande att följa er på plats i Ungern!
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009