Utsålt på WG Sprinten och jag är redo

« Tillbaka

torsdag 16/07/2009

Nu är vi på plats i Taiwan för stundande World Games. Det är ett väldigt spännande och annorlunda land. När jag skulle kolla om det gick att fixa biljetter inför morgondagens sprint fick jag beskedet att det var utsålt! Häftigt!

 

Resan började tidigt en morgon från Nyköping. Därefter flög vi från Arlanda via Frankfurt till Hong Kong och sedan slutdestinationen Kounshang.

Linnea får ett kanonpris på tåget på flygplatsen. Ca 20 (sek)under tidigare kostade tåget 150 kr (sek) :) Vi andra väntade lite till (130 s) och fick åka gratis..

Delikat frukost på flygplatsen i Hong Kong, nudelgegga med rissoppa och 1000-åriga ägg.

Några timmar senare steg vi ur planet i Kunshang där vi fick ett kungligt välkomnande.

Parad av skolbarn hurrade när vi anlände

Välkomskommiten

Det var väldigt svår att greppa vad klockan var här eller i Sverige när vi kom fram men efter tre frukostar och en lunch var jag redo för ett lättare träningspass. Passet gick från hotellet upp mot ett "apberg". Alltså ett berg fullt av apor som skulle ta all vår mat, som voluntären sa. Det lät lite läskigt men ingen av oss såg några apor. Däremot var det ett gäng volleybollspelare från Tailand som hoppade upp och ner för några trappor. De pekade och skrattade högt när de såg mig. När jag sedan började springa lite i trappen skrattade ännu mer och mest skrattade de en av dem på tafflig engelska frågade mig hur gammal jag var.. Då stod hela gänget dubbelvikta av skratt och pekade på mig :) Härligt att vara en rolig kille.. Jag undrar varför de skrattade men jag tror att de tyckte jag såg ut som en bebis men var så gammal... I vilket fall som helst var de väligt glada och trevliga så det var inga hånskratt som jag först trodde. När jag sprang vidare vinkade alla.

Thailands framtid på volleybollplanen

Såhär ser skogen ut, kan bli spännande att forcera.

På kvällen begav vi oss ut för att se själva staden Kunchang. På alla vägar är det fullt med vespor. Var 4:e väg är stor och bred men där mellan finns allt ifrån vanliga till pyttesmå gränder. Trots att det är ganska mörkt, trångt och inte så mycket turister kände vi oss aldrig otrygga.

Fashigt köpcenter, "Dream mall".

 

Efter någon timme på "Dream mall" somnade vi gott.

I morse var det dags för "Model event" i en park inför morgondagens sprint. Kartan och terrängen var väldigt bra så det kommer säkerligen bli fina tävlingar i morgon. Dessutom kan det bli ganska mycket publik, när jag skulle försöka fixa biljetter till några av Icebugs utvecklingspartners från Taiwan fick jag beskedet att det var utsålt.. Låter häftigt men det låter inte så troligt att det går att fylla en park.

Parken där vi körde model event

Kajsa kör Taiwanesisk kampsport med gubbarna i parken.

Mattias funderar på hur vi skall hitta till maten..

Dagens höjdpukt är kvällens invigning som även den är utsåld. Det väntas 40 000 åskådare i en nybyggd arena.
Gustaclaus 2013-01-13 13:30:41
Kan te4nka mig att det funkar utme4rkt med bara en bil om man bor i stan. Sje4lv bor jag pe5 laendt med kass bussff6rbindelse, se5 bilen e4r min livlina ff6r det mesta. Den de4r filmen ska jag ff6resle5 ff6r pojkve4nnen =)

Björn C 2009-07-17 10:05:51
Kul läsning!Kör hårt på sprinten

Janssons 2009-07-16 21:54:33
Lycka till!!! Tack för all info.

Ola 2009-07-16 21:14:04
Kollar dig på webben i morgon Lyka till

Namn 2009-07-16 21:13:08
Kommentar

Emma 2009-07-16 17:59:47
Härliga bilder o text! Lycka till på tävlingen imorgon. Kram!

Johanna G 2009-07-16 11:32:15
Hej vad kul att barnen gillar er. Bra att ni tar bilder, är det min kamera? Puss o kram
Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009